14:00

OAFF

Referat: Kiruna FF - OAFF

Kiruna FF besegrar OAFF hemma på Lombia med 2-1 (1-1)
Kiruna får en blixtrande öppning när man redan efter 30 sekunder tar sig förbi på vänsterkanten och inspelet slår Per-Anders Pokka in till 1-0. Första kvarten är Kiruna det bättre laget dock utan att skapa några större målchanser. Efter den tröga inledningskvarten börjar OAFF äta sig in i matchen och i den 20:e minuten är vi nära kvittering via en hörna. I den 30:e minuten slår Mikael Olli en fin hörna som går över backlinjen till en fri Adam Zingmark som säkert nickar in kvitteringen till 1-1. Sista kvarten blir mållös och pausresultatet 1-1 speglar matchen.

Andra halvlek inleds bra av OAFF och man kontrollerar matchen där Kiruna har svårt att få till något bra passningsspel. Adam gör också mål efter ca 10 minuter men tyvärr döms målet bort för offside - tveksamt enligt flera bedömare. Efter ca 15 minuter drabbas KFF av en utvisning som helt vänder matchen - OAFF tappar allt och trots 10 man tar Kiruna över spelet. OA tappar djupledsspelet och tempot i passningarna är så lågt att Kiruna enkelt klarar av att försvara sig. Kiruna nyttjar detta genom att i den 80:e minuten ta sig förbi OA-försvaret och Jakob Johansson kan slå in matchavgörande 2-1. Efter målet kan Kiruna relativt enkelt spela av matchen. Johan Svanlöv drar på sig ett andra gult kort och sista minuterna blir det spel 10 mot 10.

Sett över två halvlekar är Kirunas seger rättvis - utvisningen som drabbar KFF vänder tillställningen och Kiruna dominerar sista halvtimmen. I ett bra kämpande OAFF gjorde alla en godkänd insats så länge vi var elva mot elva men vi tappar betänkligt när vi har en man mer. Dom extra plussen går till Kotten i målet, Johannes Kero i backlinjen och Joel Hiltunen på mitfältet.